Vissen DRB

Het had op 6 mei overdag al veel geregend, maar buienradar kreeg gelijk, om 6:00uur werd het droog.
De hengels werden opgetuigd en we verdeelde ons over de kreken en de grote plas. In totaal waren we er met 17 personen. Van tevoren was al aangegeven dat er de voorgaande dagen goed gevangen was  met een kleine zwarte droge vlieg, dus die werd zeker aangeknoopt. Maar ook spiders, nimfen en streamertjes werden te water gelaten. Er werden uiteraard mooie forellen maar ook ruisvoorns, giebels en kleine baarsjes gevangen.

Af en toe vielen er toch nog wat druppels, maar gelukkig bleef het daar ook bij. De temperatuur was goed, en er zaten ook volop insecten op en rond het water.

Toch blijft het vissen op DRB lastig, je ziet volop forellen zwemmen, maar hoe kun je ze verleiden tot een aanbeet, dat blijft de vraag. Omdat er weerhaakloos gevist werd, schoten er ook regelmatig gehaakte vissen los. En als het echt tegen zit kan zelfs de hengeltop breken, wat ook helaas bij iemand het geval was. De vangsten liepen uiteen van 0 tot 5 vissen.

De vereniging had voor alle leden betaald om 3 uur gratis te kunnen vissen, wat dus was tot 9:00uur. Daarna werden de hengels afgetuigd en werd er gezamenlijk nog gezellig wat gedronken en na gepraat bij Jan & Anneke in de kantine.