Vissen op de Kyll.

Op 10 juni vertrokken we al om 7:00u vanaf de carpoolplaats om rond 9:00u in Fliessem te arriveren. Daar troffen we degene die op eigen gelegenheid al een dag eerder aan de Kyll waren wezen vissen. Het was maar goed dat we tijdig gereserveerd hadden en de hele strecke hadden afgehuurd, we waren namelijk met 11 personen. Er kwamen nog 2 andere Nederlanders en die vingen dus bot. (Hadden ze toch iets gevangen). Nadat de vergunningen waren uitgeschreven trokken we de waadpakken aan konden we te water.

Het was heerlijk weer, de zon scheen volop waardoor we met korte mouwen konden vissen. We verdeelde ons over de het middelste deel van de strecke, de totale lengte is namelijk zo lang, dat niemand tot het einden zou gekomen. In de ochtend werden de eerste forellen al gevangen. Het bestuur had voor een eenvoudige lunch gezorgd die we gezamenlijk nuttigde naast de forellenvijver. Daarna werd er weer verder gevist.

Het water was wat troebel en er waren weinig stijgende vissen te zien wat het niet gemakkelijker maakte. Daarom werd er ook met nimfen gevist wat ook mooie vissen opleverde. Er werd zelfs een flinke barbeel gehaakt, maar na 10 minuten drillen wist deze te ontkomen, de 12/100 was toch net iets te dun. Op het water waren regelmatig grote eendagsvliegen te zien, dat was het probleem dus niet. Wat wel vaak een probleem was om ’s avonds lekker te kunnen eten zonder dat het teveel tijd kost, omdat we daarna nog even verder wilde vissen. Dit keer was dat goed opgelost omdat we pizza’s hadden laten bezorgen aan het water. De laatste visuurtjes bleken ook op die dag de beste te zijn. Er waren meer stijgende vissen en er werden dus nog een heel aantal forellen van een goed formaat gevangen.

 Het moeilijkste die dag was daarom ook het moeten stoppen. Maar aan alles komt een eind, ook aan deze geweldige visdag op een super locatie.