Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /customers/b/4/a/kvvc.nl/httpd.www/wp-content/plugins/user-access-manager/src/Util/Util.php on line 100 Tongelreep | De Kempische Vliegvisclub

Tongelreep

De Tongelreep (Wikipedia) ontspringt in Belgie in de buurt van de Achelse Kluis. Via een vistrap en al meanderend – pas enkele jaren gereed – stroomt de Tongelreep door een tweede vistrap bij het gehucht Driebruggen. Voor een aantal stukken heeft u looprecht: zie vergunning van Dommelvisrecht. De Tongelreep stroomt achter de vijvers van hsv Venbergen langs en dan door een niet toegankelijk natuurgebied (Terrein van de voormalige OVB-vijvers). Achter de golfbaan en door het dorpje Aalst tot in Eindhoven bij zandvang de Vleut kunt u vissen in de Tongelreep, hoewel het wel een sluipdoor-kruipdoor karakter heeft. In Eindhoven zelf vanaf de Vleut heeft u de vergunning van een Eindhovense visclub nodig (gebied van de BSAE).

Via beheerseenheid ” Vereniging Dommelvisrecht” wordt in de Tongelreep regelmatig vis uitgezet: voorn en winde en in het verleden is ook wel vlagzalm/forel uitgezet, waarvan er maar weinig zijn teruggevangen.
Het water oogt helder en zuiver; het visbestand is kleiner maar ook diverser dan in het verleden.

Vliegvissen