De Ronde Bleek

Leden van de Kempische Vliegvisclub kunnen tegen gereduceerd tarief een 5 of 10-dagdelenkaart kopen voor het vissen op de Ronde Bleek.

Het water ligt in de buitengebieden van Sterksel, een dorpje in buurt van Heeze. De plas is ca 6 ha groot en kan worden bevist vanaf steigers die tot 8 meter het water ingaan. U kunt perfect vissen vanuit de bellyboat, maar u kunt ook een boot of een vlot huren. Op enkele plekken kunt u ook nog wadend vissen.

Het visbestand bestaat voor het grootste deel uit regenboogforellen. Een aantal daarvan is erg groot tot 5 kg toe, maar er zijn er ook veel in de gewichtsklasse tot 0,5 kg. Het water is tot 13 meter diep. Afhankelijk van de temperatuur en weersomstandigheden (hatchende insecten) bevindt de vis zich aan de oppervlakte of in diepere waterlagen.

Het vissen is catch&release, daarom moet u weerhaakloos vissen. Ook mag u niet vissen met imitaties van zalmeitjes, omdat de ervaring leert dat die imitaties geslikt worden door de vissen en daarom grote problemen veroorzaken bij het onthaken. Het is de bedoeling dat u een gevangen vis onbeschadigd kunt terugzetten.

Voor verdere informatie, zoals een kaartje van de toegang tot het water, kunt u terecht op de website van de Ronde BleekĀ www.derondebleek.nl.

#Vliegvissen