Vissen op de Ronde bleek

Alles was geregeld om op zaterdag 10 oktober met de KVVC  te gaan vissen op de Kyll in Duitsland. De strecke Gerolstein en Lissingen waren gereserveerd, sommige hadden nog net op tijd de Duitland vergunning gekocht of verlengt. Een paar dagen voor vertrek kwam het bericht dat indien je vanuit oa. de provincie Brabant kwam je 2 weken in thuis quarantaine diende te gaan indien je in Duistland was geweest. Ook diende je aan te kunnen tonen aan de hand van een negatieve test dat je geen corona had om Duitsland in te mogen.  Hierdoor was het duidelijk dat de Duitsland vistrip, net als in het voorjaar, helaas niet kon doorgaan.

Als bestuur zijn we direct gaan kijken naar een mogelijke alternatieve vis locatie in Nederland, waarbij de Ronde Bleek uiteraard als eerste bij ons opkwam. Daar kwam nog bij dat Eric Hehemann op de vorige bindavond DRB vliegen had voorgebonden. Dus tijd om die te water te laten.

I.v.m. het grote aantal aanmeldingen werden zowel de kreken als ook en het reservoir gereserveerd. Het was taai deze ochtend, enkele forellen en diverse baarsjes werden gevangen. Het water op de kreken  was wat donker met hier en daar een dun laagje algen waardoor je de forellen niet kon zien. Sporadisch liet een vis zich zien aan de oppervlakte. Gericht aanwerpen was op dat moment belangrijk.  Ook op het reservoir worden een paar forellen  gevangen zowel vanaf de steigers als ook vanaf vlotten.  Het hele assortiment vliegen werd aan de leader gebonden, maar de code tot succes werd niet gevonden die ochtend. De dochter van Edwin kreeg haar eerste vliegvisles van Eric op de kweekbak, zij ving meer als 10 forellen!

Na 3 uur vissen kon je bij Jan en Anneke nog een heerlijke soep en broodje bal eten, uiteraard op gepaste afstand. Het was vooral een gezellig visochtend op DRB. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer vissen op stromend water in Duitsland.