Vissen op de maas.

We hadden de weersverwachting de hele week gevolgd, het zou erg nat worden en stevig waaien.
Naarmate de zondag dichterbij kwam gaven de weer apps steeds minder regen aan, maar de wind bleef. We kozen dit keer voor de Maas i.p.v. de Waal en wel aan de noordzijde van de rivier, om met de wind in de rug te kunnen werpen. De target vissen waren de roofblei, baars en winde. Omdat een gunstige tijd bij zonsopgang is, verzamelde we al om 6:45u op de carpoolplaats in Best bij de A2. Het viel niet mee om op tijd te komen omdat er een heel aantal op- en afritten van de A2 waren afgesloten. Bij aankomst bij de Maas werden snel de waadpakken aangetrokken en de hengels opgetuigd.

Het water stond een meter hoger dan de week daarvoor. Hub Keulers, de Green Highlander, is specialist op het gebied van het vissen op roofblei, en omdat dit ook nog eens zijn thuiswater is hadden we hem uitgenodigd voor een korte introductie aan het water. Samen met zijn vismaat stond hij ons al op te wachten bij aankomst. Hij gaf uitleg over de steamers waarmee het best gevist kon worden, de manier van vissen, en waar. Uiteraard diende je ook afstand te houden van de paarden, en op andere plaatsen koeien die ook in de uiterwaarden lopen. Vervolgens verdeelde we ons over de kribvakken en starten met vissen. Het waaide echt flink waardoor het werpen niet mee viel. Jan-Willem wist een schitterende baars te vangen welke we ook nog op de foto hebben kunnen vastleggen.

Daarnaast werden en een paar kleine baarsjes en een winde gevangen, roofblei zagen we helaas niet. Ook niet iedereen wist een vis te landen. Achteraf bleek Hub, de roofblei specialist, er wel 1 gevangen te hebben en wel van 48cm. Rond 11:00u gaven we de pijp aan Maarten en gingen we huiswaarts. Het was een mooie ochtend en locatie, waar we zeker nog een keer naar terug gaan.