Vistrip Gerolstein. (Kyll)

Op 15 juni was het om 7:00u weer verzamelen op de carpoolplaats bij Valkenswaard. Met 8 personen vertrokken we naar Gerolstein. Er was redelijk weer voorspeld, de meeste tijd droog maar af en toe, met name in de middag, een bui. De vergunningen waren grotendeels al ingevuld bij aankomst, ze wisten dat we kwamen omdat we medio maart de strecke Gerolstein en Lissingen al gereserveerd hadden, er waren die dag ook geen andere vissers aanwezig. Het waterniveau was 58 cm en helemaal helder. In de ochtend wisten de meeste al wel wat forellen te vangen.

De door de KVVC verzorgde lunch was om 13:00u op de parkeerplaats. Daarna werd er binnen de strecke waarvan je de vergunning had van deel gewisseld, waardoor iedereen de gelegenheid had overal een keer te vissen. De vangsten in de middag waren beter, iedereen was van de nul af, en sommige zaten zelfs al in de dubbele cijfers. Inmiddels was het al wel duidelijk dat het weer er heel anders uitzag dan voorspeld.  Het was zo zonnig en warm dat er in het park, daar waar wij ook viste, kinderen in de speeltuin en het water aan het spelen waren, en regen kwam er al helemaal niet meer. Om geen kostbare vistijd te verliezen zijn we zelf avondeten gaan halen bij een imbiss, en hebben dat in het park van Gerolstein gegeten. De enige uitdaging was dat we het bestek vergeten waren. Het eten van bijv. een zigeunerschnitzel is dan een hele uitdaging, maar het smaakte goed.

Door het opstijgen en landen van de meivliegen gedurende de avond, werden de forellen steeds actiever. Overal waren nu kringen van stijgende vissen te zien. Sterker nog, de meivliegen werden uit de lucht gepakt door de springende forellen. De vangsten waren op dat moment dan ook echt super. Rond 10 uur verzamelde we ons op de parkeer plaats in het centrum. De vangsten liepen uiteen van 3 tot rond de 30 stuks. Wat wel opviel was dat er is geen enkele vlagzalm werd gevangen. Een geweldige dag komt ten einde waarna we moe maar voldaan huiswaarts gaan.