Vissen op de Kyll in Fliessem

Ieder jaar gaan we wel een keer vissen op de Kyll in Duitsland, maar meestal bij Gerolstein. Nu voor het eerst dus naar Fliessem. Om 7:00u was het verzamelen op de carpoolplaats vanwaar we met 3 auto’s naar Fliessem vertrokken. 10 Personen hadden zich opgegeven, maar we vertrokken met 9-en, na diverse keren bellen bleek de 10e zich verslapen te hebben. Bij aankomst werden de vergunningen gekocht waarna we direct de waadpakken aan deden en ons verdeelde over het 6 km lange traject waar we mochten vissen. In de ochtend werden er al diverse mooie forellen gevangen.

Om 13:00u hadden we afgesproken om samen te lunchen. De KVVC had hiervoor zoals bij de meeste uitjes weer gezorgd. Omdat we tot in de avond wilde vissen was er dus ook een diner nodig, eigenlijk was het de bedoeling samen naar een pizzeria in de buurt te gaan, maar dat kost veel tijd. Toen bleek dat ze ook kwamen bezorgen was de keuze dus snel gemaakt. Iedereen gaf zijn bestelling door waarna we opnieuw te water gingen voor de middag sessie. Er waren wat regenbuitjes voor de middag voorspeld, maar die bleven gelukkig uit. Sterker nog, het was zo’n lekker weer dat we geen jassen nodig hadden. De kyll ligt bij Fliessem in een schitterend dal tussen de bergen. Het is er stil, je hoort er geen auto’s of treinen. Sterker nog, we zagen, naast , zowel volwassen reeën ook een jonge ree, die laatste lag in het hoge gras en bleef heel stil liggen in de hoop niet gezien te worden. Ook de waterspreeuw, ijsvogel, vos en specht werden gezien. De rivier heeft diepe langzaam stomende delen, maar ook ondiepe stroomversnellingen waar met de nymph gevist kon worden. Nagenoeg iedereen wist ook in de middag weer de nodige vissen te vangen. Om 17:30 kwamen ze de schnitsels met friet, en pizza’s bezorgen. Uiteraard hadden we er ook frisdrank en “Bittburger stubbi’s” bij besteld. Dat ging er wel in. Het grote voordeel was dat we de waadkleding aan konden houden tijdens het eten en konden genieten van de vangsten in de forellenvijver waar we op het terras zaten. Na uiteraard netjes opgeruimd te hebben vlug weer naar het water om de laatste 2 uurtjes te kunnen vissen. Er werd met nymphen, streamertjes en natuurlijk droge vliegen gevist, en dit leverde op de juiste plaatsen en de goede presentatie mooie forellen op.

Om 20:00u hadden we afgesproken bij de auto’s. De vangsten die dag varieerde van 2 tot 15 forellen. Ook werd er 1 vlagzalm, diverse koopvoorns, en alvertjes gevang. Afgezien van een gebroken hengeltopje was het een super visdag, op een mooie locatie. We gaan hier zeker nog een keer terug.