Vissen op de Ahr.

Om 7:20u was het verzamelen op de carpoolplaats aan de A67 bij Geldrop. Met z’n negenen vertrokken we naar de Ahr, een Eifel rivier waar we nog niet eerder met de club gevist hadden. We hadden 3 verschillende “strecke” gereserveerd, omdat er op ieder rivierdeel maar een beperkt aantal personen mogen vissen. Bij aankomst in Dernau bleek het water van de Ahr bruin te zijn. Nadat er dagvergunningen waren gekocht kon er rond 10uur begonnen worden met vissen. Het was lekker weer, de zon scheen en de temperatuur was goed. De Ahr had zowel diepe delen met weinig stroming, maar ook stroomversnellingen op stukken waar het ondiep was. Omdat de rivier redelijk breed was, en er relatief weinig (laag overhangende) bomen waren, viel het werpen wel mee, wat ideaal was voor de minder ervaren vliegvissers onder ons.

Om 13:00u kwamen we samen op een afgesproken parkeerplaats waar een lunch werd verzorgd. Er was verschillend gevangen, veel kopvoorn(tjes), elrits een enkele vlagzalm en forel. Het viel wel op dat er, met name dicht langs de kant, veel kleine witvis zat, die direct je droge vlieg aanvielen voordat de grotere vissen de kans kregen. Forellen werden er weinig gevangen. Omdat we verwachten dat de vangsten in de middag mogelijk hetzelfde (dus matig) zouden zijn net als in de ochtend, besloten we om het avond eten vroeg te plannen, om daarna nog even in de avond te kunnen vissen. We aten in Dernau op het terras, zowel de drank, met name bier, als ook de soep, salades en schnitzels werden erg snel geserveerd en smaakte heerlijk. Daardoor konden we al snel weer terug naar de rivier voor de laatst ronde.

Helaas werd er ook in de avond weinig gevangen, en toen het rond negen uur ook begon te regenen, er was onweer voorspeld, was dat het teken om te vertrekken.
Al met al een gezellige visdag met helaas weinig forel en vlagzalm.