Vissen op de kreken bij De Ronde Bleek.

Op zondag ochtend om 9 uur waren twaalf vissers van de Kvvc bij DRB, waaronder ook nieuwe leden. Sommige starten met koffie, andere begonnen direct de hengels op te tuigen. Het weer was goed, de zon scheen heerlijk, we hadden er zin in! We verdeelde ons over de diverse kreken, en zagen direct al veel forellen zwemmen. Het vangen bleek een heel ander verhaal te zijn. Toch werd al snel de eerste forel gehaakt en geland.

Uiteraard werd er doorgegeven waarmee deze was gevangen, dat kon de rest alleen maar helpen. De forellen bleken niet op 1 soort vlieg, nimf of steamertje te vangen te zijn, maar ze pakte telkens wat anders dat maakte het niet eenvoudiger. Ook imitaties van miertjes leverde vis op als deze net onder de bomen werden gepresenteerd.

Ook een heel aantal forellen wisten de haak op slinkse wijze kwijt te raken, waardoor de visser het nakijken had. Dit overkwam Frans dus 4 keer. Feitse heeft voor het eerst op de DRB forellen weten te vangen. Dit is een heel andere manier van vissen dan op bijvoorbeeld de Kyll in Duitsland gaf hij zelf aan. De forellen zijn ook aanzienlijk sterker! Na 3 uur vissen stopte we om 12:30u en kon de balans worden opgemaakt. Uiteindelijk wist Wil 5 vissen te landen, wat het meeste was op deze visdag. In totaal werden er 14 forellen gevangen door 6 vissers. Na het aftuigen van de hengels en opruimen, werd de vis ochtend onder het genot van een kop koffie bij Jan afgesloten.

Het was weer gezellig, ook volgend jaar gaan we zeker weer een keer vissen op DRB.