Vissen op de Maas

Op 24 september zijn we met een aantal leden wezen vissen op de Maas in de omgeving van Den Bosch. We vertrokken al vroeg die ochtend vanaf de carpoolplaats in Best gelegen aan de A2. Er was heerlijk weer voorspeld en we hadden een wind uit het zuiden. Vol goede moed dus op de roofblei, baars en winde.

In het begin was er nog iets te zien van deze jagers. Maar dat was al snel afgelopen, en het werd een stuk rustiger na zonsopkomst. Er waren wel een aantal volgers (roofblei en baars), maar daar bleef het dan ook bij. De roofblei is een moeilijke vis om te vangen op een streamer. Spotten en goed aanwerpen is de uitdaging. Ook is het belangrijk de vis heel voorzichtig te benaderen dus in “stealth mode”. Alleen de keuze voor het vissen met nimphen bracht vis op de kant en wel 17 stuks. Deze vis(jes) werden tegen de kant aangevangen. Na de lunch bleven er nog een paar verder vissen, maar de meeste gingen huiswaarts.
Roofvis vangen op de rivier blijft een uitdaging!