Vissen op baars.

Op 19 januari had Eric Hehemann streamertjes en kreeftjes voorgebonden op de clubavond voor het vissen op grote winter baars.
Zondag 12 maart hadden we gepland om deze te gaan uitproberen op de Maasplassen.
Het eerste wat opviel bij aankomst in Kerkdriel was dat het water erg hoog stond, zelfs zo hoog dat de speeltuin helemaal onderwater stond! Het waterniveau was ongeveer 1,5m hoger dan normaal, en deze stijging was ook in 1 dag gekomen, dat hadden we dus niet zien aankomen.  Ook was het wat aan de koude kant en er stond een behoorlijke wind. We reden daarom naar de andere kant om daar in de luwte de hengels te gaan optuigen. Met de wind in de rug liepen we vol goede moet het water in en begonnen te werpen met de wind in de rug.


Eric vertelde dat de baarzen vaak onder aan het talud liggen. Je kunt ze dan vangen door de kreeftjes daar erg langzaam net boven de bodem te vissen. Hierbij vis je met een zinklijn die het kreeftje tot op de bodem brengt, en een drijvertje net voor het kreeftje zodat deze weer iets omhoog komt. In theorie klopt dit, alleen konden we i.v.m. het hoge water het talud niet halen met het werpen. Al snel werd duidelijk dat we dus niet tot bij de vis konden komen. Sommige leken wat tikjes te krijgen maar dit levert geen vis op. Normaal blijft iedereen fanatiek doorvissen, nu het vrij duidelijk was dat het erg moeilijk zou worden, zag je iedereen in groepjes op de kant staan of zitten, voor “werkoverleg”. Er werden daar ideeën en technieken uitgewisseld. Uiteindelijk wist niemand een vis te vangen maar het was wel een gezellige vistrip. Nadat de waadpakken uit waren gedaan, was het tijd voor broodjes en maakte Bert nog een heerlijke soep, dat ging er wel in.

De locatie was super, en we wisten nu ook hoe daar te vissen. Uiteraard kun op de Maasplassen ook goed vanuit een bellyboot vissen.
Eric bedankt voor het gidsen.