Vissen op de Lenne

Als we in Duitsland gaan vissen valt de keuze vaak op de Kyll, maar op 11 juni  gingen we naar Nachrodt vissen op de Lenne. Al weken van tevoren werd er contact gelegd met de voorzitter van de locale visvereniging die verantwoordelijk is voor de visuitzetting en onderhoud van dat deel van de Lenne. Hij gaf aan dat we bij het pompstation de vergunningen konden kopen, uiteraard alleen indien je in het bezit bent van een Duitsland vergunning.  ‘s Ochtends om 7uur vertrokken we met 8 personen vanaf de carpoolplaats naar Duitland. De start daar was wat moeizaam omdat we bij het verkeerde pompstation stonden door omstandigheden en een misverstand om de vergunningen op te halen. Het vangen van vissen was ook een uitdaging. Dit ondanks het mooie weer, optimale waterstand, helder water en een schitterende omgeving. In de ochtend werden er slechts 5 kopvoorntjes en 2 forellen gevangen.

Tijden de lunch, welke bestond uit oa. broodjes met warme worstjes, kwam de voorzitter van de Duitse vereniging langs om te zien hoe het ons verging. Daar bleek dat we buiten de Nachrodt strecke hadden gevist omdat we de auto’s wat verder weg op een parkeerplaats hadden gezet. Het lezen van de kaartjes is dus ook een kunst, gelukkig hadden we die ochtend geen controle gehad.  

De voorzitter  reed samen met 1 van ons langs de beste stekken. Hij liet daarbij zien waar te parkeren, en hoe je vervolgens het beste bij het water kon komen. Ook wees hij aan waar een erg diep gat zat. Als je daar langs gaat, loopt je waadpak vol, ook dat was uiteraard een welkome tip.

Natuurlijk gingen  direct na de lunch naar de aangewezen plaatsen. Er waren mooie stoomversnellingen en diepe stukken waar we zeker vis verwacht hadden, maar het bleef taai. Uiteindelijk hebben we in de middag nog op 3 verschillende plaatsen gevist maar werden er daar ook maar in totaal 9 forellen en 1 mooie vlagzalm gevangen, wat een beetje tegen viel.  Maar iedereen had een visje weten te vangen!
Na het eten van heerlijke schnitzels met friet werd de gezellige visdag afgesloten.