Vissen op de Waal

Op zondag 26 september om 6:45u was het verzamelen om de carpoolplaats aan de A2 bij Best. De bestemming was de Waal bij Gameren. Als targetvissen werd er gedacht aan roofblei, baars of winde, maar andere vissoorten mochten zich uiteraard ook vergrijpen aan onze streamer en nymphen.

Het weer was in eerste instantie wat druilerig waardoor sommige met, en andere zonder jas richting water gingen. Zoals bekend mag je op het eerste water dat je vanaf de parkeerplaats tegenkomt niet vissen, het deel dat voor het eiland ligt en de Waal zelf zitten wel in de vispas. Al snel werd duidelijk dat het water erg laag stond. Je kon eenvoudig naar het eiland waden, het water was er maar 30cm diep. Sterker nog de uitstroom was slechts een halve meter breed en 30 cm diep, de rest stond daar dus droog, van stroming was dus ook geen sprake. Naar mate het lichter werd en het zonnetje doorbrak werd het heerlijk weer met een licht briesje. Voor het eiland zag je af en toe wat activiteit, er werden daar een paar kleine baarsjes gevangen.

Aan de Waal zelf, langs de strekdammen zagen we een paar windes zwemmen, maar die waren niet te verleiden. Roofblei hebben we helemaal niet zien of horen jagen. Ook de aanwezige spinvissers hadden geen succes. Helaas dus ook nu geen mooie vissen op de foto. De club van Heusden was er ook, maar zij gingen al eerder naar huis, met de mededeling, het wordt tijd voor snoek i.p.v. roofblei. Mogelijk moeten we bij een volgende vistrip naar de Waal in een andere periode van het jaar gaan, en bijvoorbeeld op brasem gaan vissen, of op een andere locatie.