Vissen Gerolstein

Op 9 oktober was het eindelijk dan zo ver, we mochten met de club gaan vissen in Gerolstein in Duitsland. Dat was i.v.m. de coronamaatregelen lang geleden. Daar kwam nog bij dat er natuurlijk vreselijke overstromingen waren geweest in Limburg, België maar vooral ook in Duitland. Ook de Kyll was behoorlijk buiten zijn oevers getreden wat veel problemen had veroorzaakt, we waren ook benieuwd wat we daarvan nog terug gingen zien. Omdat het zo lang geleden was dat we in Duitsland mochten gaan vissen viel het plannen van de auto’s voor het carpoolen niet mee. Sommigen gingen een dag eerder en anderen bleven een dag langer met een overnachting. De twee strecke in Gerolstein hadden we in september al gereserveerd. Met elf personen arriveerden we even na negen uur in Gerolstein. Het waterpeil stond op 51cm en zag er geweldig uit en we hadden het voor ons alleen. Dhr. Eul werd bedankt, met een fles wijn en een Franse kaas, voor de het op voorhand uitschrijven van de dagvergunningen wat veel tijd bespaarde, en het feit dat we helaas de afgelopen periode herhaaldelijk hadden moeten annuleren i.v.m. corona.

Wij verdeelden ons over de Gerolstein Stadstrecke en Lissingen. Het was heerlijk weer, de zon scheen en de temperatuur was zo lekker dat het dragen van een jas eigenlijk niet nodig was, en dat voor een dag in september. In de ochtend werden er al een aantal mooie forellen en vooral ook vlagzalmen gevangen. Vooral het aantal vlagzalmen tot een maat van 37cm was een goed teken. Er werd ook 1 bijzonder exemplaar gevangen, deze was veel donkerder van kleur, hoger en mogelijk wel 45cm!

 

l en grote vlagzalmen, hadden we al in geen jaren meer gevangen! De vlagzalmen lijken zich in de Kyll dus uitstekend te herstellen. Ook werden er volop forellen gevangen exemplaren tot 36cm waren geen uitzondering.

Om 13:00u hadden we afgesproken om samen te lunchen. Door een communicatie foutje was de lunch op 2 plaatsen i.p.v. allemaal samen. Dat mocht de pret niet drukken, en iedereen had s’ochtens al een lunchpakketje verzorgd door de club ontvangen.
In de middag werd er weer verder gevist. De gevolgen van de overstroming in juli waren nog goed zichtbaar langs de rivier. De rivierbeding is hier en daar veranderd, en in sommige bomen en oevers hingen nog stukken plastic en waren bomen ontworteld. De graafmachines stonden nog bij de speeltuin in het centrum voor de laatste herstelwerkzaamheden, er is nog heel wat op te ruimen voordat alles weer in oude staat is.
De vangsten liepen die dag erg uiteen, sommigen vingen 15 tot 20 vissen terwijl anderen niet van de “nul” af kwamen. Om iedereen kans te bieden op het vangen van vis werd er regelmatig van plaats gewisseld waar veel gevangen werd.

Na het vissen gingen we samen eten bij Tino’s Grill & Burger. Daar werden de vangsten en belevingen van de dag besproken onder het genot van een biertje, of frisje en heerlijke schnitsels met friet en andere gerechten.
Een mooie dag komt ten einde, hopelijk kunnen we in het voorjaar weer gaan vissen op stromend water in Duitsland.