Finten op de Nieuwe Waterweg.

Het was die ochtend weer vroeg opstaan, we hadden om 6:30 uur afgesproken op de carpoolplaats in Best om te gaan finten op de Nieuwe Waterweg. De tijd dat je daar kan vissen wordt namelijk bepaald door het getijde. Er wordt gevist vanaf, of beter gezegd, net naast de golfbrekers, waarvan er een 5-tallen liggen tussen de Noordzee en de waterkering op de landtong van Rozenburg. Je kunt daar vissen van ongeveer een uur voor laag water tot een uur na laag water, wat op 9 juli inhield van ongeveer half 9 tot 1uur.

We waren met 4 personen waardoor we met 1 auto konden gaan. We hadden bij aankomst de keus uit 1 golfbreker, de andere waren reeds bezet door andere vlieg- en spinvissers. Na eerst een kop koffie gedronken te hebben gingen de waadpakken aan en konden we via de golfbreker het water in. Het blijft altijd lastig vissen met een zinklijn van een meter of 10 met daarachter een volglijn omdat je zelf laag in het water staat, de golfbreker achter je ruim 75cm boven het water uit komt en de stroming met je lijn aan de haal gaat en er onder water ook nog stenen liggen! Het weer was super, de temperatuur liep op van 19°C tot een graad of 23, de zon scheen lekker, het was nagenoeg windstil, en er was weinig scheepvaart.

Regelmatig zag je de finten springen waardoor je wist dat ze er waren, maar ze vangen was toch een ander verhaal. Je dient redelijk ver te werpen in de stroming, de lijn de tijd te geven om tot de gewenste diepte te zinken en dan strippen maar. De top van de hengel wordt daarbij net onder water gehouden en in het verlengde van de lijn. Omdat we weerhaakloos vissen en de finten een harde bek hebben mis je redelijk wat aanbeten.Toen we om half 1 uit het water kwamen had helaas niet iedereen fint weten te vangen en 14 stuks was het meeste. Het was Co wel gelukt om 2 krabben en een visgraat te vangen! Voordat we huiswaarts reden was het eerst nog tijd voor heerlijke broodjes gezond waarvoor het bestuur had gezorgd. Het was een heerlijke visdag, en dat te midden van de industrie van Europoort.