Clubmiddag met BBQ.

Evenals voorgaande jaren werd deze clubmiddag georganiseerd bij de Rondebleek in Sterksel.
De opkomst was goed evenals het weer, behalve de leden waren er ook 4 introduc├ęs. Na de eerste koffie / bier en vakantieverhalen was het tijd voor iets actiefs. 10 Man deden mee aan een werp wedstrijdje. De eerste onderdelen hadden betrekking op afstandwerpen: forehand, backhand en het oppakken van de lijn en direct afwerpen. De volgende worp was het in de lucht verlengen en verkosten van de lijn. Het verlengen van de lijn is geen probleem, dat doe je nagenoeg bij iedere worp. Maar wat doe je als je lijn in de lucht bijvoorbeeld 15 meter is omdat je wat verder wil werpen en er plotseling op 10 meter afstand een forel stijgt? Inderdaad, je verkort de lijn in de lucht, maar dat viel niet mee. Een aantal lieten de lijn tijdens het overpakken per ongeluk los. Andere vonden geen oplossing hiervoor, maar Feitse loste dit op een geheel eigen manier op. Hij hield de lijn in de mond vast omdat hij anders een hand tekort kwam, maar het werkte wel! Evenals voorgaande jaren werd deze clubmiddag georganiseerd bij de Rondebleek in Sterksel.
De opkomst was goed evenals het weer, behalve de leden waren er ook 4 introduc├ęs. Na de eerste koffie / bier en vakantieverhalen was het tijd voor iets actiefs. 10 Man deden mee aan een werp wedstrijdje. De eerste onderdelen hadden betrekking op afstandwerpen: forehand, backhand en het oppakken van de lijn en direct afwerpen. De volgende worp was het in de lucht verlengen en verkosten van de lijn. Het verlengen van de lijn is geen probleem, dat doe je nagenoeg bij iedere worp. Maar wat doe je als je lijn in de lucht bijvoorbeeld 15 meter is omdat je wat verder wil werpen en er plotseling op 10 meter afstand een forel stijgt? Inderdaad, je verkort de lijn in de lucht, maar dat viel niet mee. Een aantal lieten de lijn tijdens het overpakken per ongeluk los. Andere vonden geen oplossing hiervoor, maar Feitse loste dit op een geheel eigen manier op. Hij hield de lijn in de mond vast omdat hij anders een hand tekort kwam, maar het werkte wel!

Als laatste was het precisie werpen in ringen aan de beurt. Bij het vissen kom je wel ooit vast te zitten in een boom of struik, het lukte Jeroen om het dak van de schuur te vangen. Er was een ladder nodig om de lijn los te krijgen waarna we weer verder konden. Tenslotte werden de punten geteld en bleek Frans Dirks de hoogste score te hebben. Frans gefeliciteerd!
Aan de rook was al te zien dat de kolen BBQ goed op temperatuur kwam.
Frans had voor deze speciale, zelf ontworpen, BBQ gezorgd. In het midden een rooster om te bakken, daar omheen een dichte metalen ring welke als bakplaat fungeerde en waarop het vlees warm gehouden kom worden.

Er werden zelfgemaakte sateetjes gebakken, filetlapjes en natuurlijk spek. Binnen stonden de door Bert en Jeroen gemaakte groente- en fruit salades, het stokbrood en de sausjes. Uiteraard kwamen ook Jan en Anneke van DRB er gezellig bij en genoten we van het heerlijke eten en natuurlijk de bijbehorende drankje.
Het was een gezellige middag, volgend jaar zetten we de BBQ dus weer op de agenda.