Vistrip Luxemburg

Als we op stromend water gaan vissen is dat meestal in Duitland. Op zaterdag 12 november zijn we een keer wezen vissen in Luxemburg, op de Sure. Wat betreft de afstand maakt het niet veel uit of je bijv. naar de kyll in Gerolstein in Duitsland gaat (218 km vanaf Eindhoven) of naar de Sure in Dirbach in Luxemburg (232 km vanaf Eindhoven). Om er te mogen vissen heb je een als eerste een staatsvisvergunning nodig welke gelukkig online te koop is. Een dagvergunning kost € 15,-.
Een week voor vertrek hadden we ook de vergunningen voor de strecke in Dirbach en Bissen al gereserveerd. Omdat we de vergunningen bij aankomst nog niet konden ophalen, kregen de 8 aanwezige vissers de e-mail met de bevestiging mee als tijdelijke vergunning. Dat was maar goed ook, want sommige werden gecontroleerd, maar de e-mail bevestiging bleek gelukkig voldoende te zijn. De vergunningen zelf volgde aan het einden van de dag.

 

Het is in deze periode van het jaar niet toegestaan om vissen mee te nemen, het is dus catch en release. Er mag ook niet gericht op forel gevist worden, maar ja, je kunt slecht een briefje aan je vlieg hangen “alleen voor vlagzalm” er werden dus uiteraard ook forellen gevangen en keurig terug gezet. Het werd een schitterende mooie dag. Er werd zowel met de droge vlieg, als ook met nympjes gevist en sommige leden vingen hun eerste vlagzalmen.

Aan het einde van de middag werd het al donker en stopte we met vissen. De vangsten liepen uiteen van 3 tot 18 vissen. Samen werd er nog wat gegeten en gedronken en de visdag nabesproken. Uiterst tevreden reden we rond 19:00u naar huis. In Luxemburg gaan ze ons zeker nog vaker zien.