Vistrip Maas

Het blijft iedere keer weer moeilijk om te bepalen waar we met de club gaan vissen, en op wat voor vissoort. Vorig jaar waren we op dezelfde plaats aan de Maas geweest, het is daar schitterend, je kunt er wadend vissen tussen de kribben, en het stroomt er. Wat betreft de vissoort, dat zijn er daar eigenlijk verschillende die je er in deze tijd van het jaar kunt verwachten. Vandaar dat we in de uitnodiging hadden vermeld: winde, baars en roofblei en met welke AFTMA hengel, type lijn en vlieg / streamer je deze kunt belagen.
Om 6:45 was het verzamelen op de carpool plaats aan de A2 in Best vanwaar we met 10 personen vertokken. Het was heerlijk weer, een strakke blauwe lucht, en de zwakke noorden wind blies in de rug.

Een aantal windes zwommen in groepjes in het ondiepe water tussen de kribben dicht bij ons in de buurt. Maar ze vangen was een ander verhaal. Ze waren schuw, en lieten zich niet verleiden door onze nimfen en droge vliegen. Er waren ook 2 vissers vanuit de bellyboat compleet met fish finders aan het vissen wat verder van de kant daar waar het wat harder stroomde, maar ook zij vingen niets. Naarmate het later werd voeren er ook meer plezierjachtjes voorbij en een aantal vrachtschepen. Tegen het einde van de vissessie werd er nog een roofblei, of een hybride daarvan, gevangen en een mooi winde op een droge vlieg.

Rond 12:00 uur stopte we met vissen zoals gepland. Het was een heerlijke visdag, maar wat meer vissen in de netjes was nog leuker geweest. Misschien dat we een volgende keer ons geluk in de avond, maar eens moeten gaan beproeven.