Bind webinar met Ton Cremers

Deze online bindavond werd verzorgd door Ton Cremers met als onderwerp de Game Changer. Ruim op tijd werd het benodigde materiaal besteld bij diverse webshops in Nederland en zelf in Finland wat aangaf dat het hier echt wel om iets speciaals ging. De kleine bindbenodigdheden waren verpakt in een plastic zakje welke samen met oa. een aantal veertjes in een enveloppe werden opgestuurd. Helaas waren er bij het versturen van de materialen een aantal enveloppen beschadigd waardoor er materialen uit waren gevallen, maar dat mocht de pret niet drukken. Wel weer een leermoment voor mogelijke toekomstige bind webinars. We waren dit keer een half uurtje eerder gestart met de bindavond omdat Ton naar Best was gekomen om voor de camera voor te kunnen binden, en uiteraard weer voor de avondklok thuis diende te zijn.
Ton had zich het binden van de Game changer meester gemaakt door veel te zoeken op internet, te overleggen met andere binders, en heel veel uit te proberen en natuurlijk te oefenen!Als eerste werd de tail-shank (metalen stangetje) in de vice geplaatst met het oogje zo ver mogelijk buiten de vice. De orange Veevus 8/0 draad werd opgezet en 2 veertjes, of marabou, met een lengte van 2cm ingebonden. Vervolgens werd er crème kleurige chenille ingebonden. Bij het wikkelen van de chenille om de tail-shank werden de fibers bij iedere slag goed naar achteren gehouden, en de slagen netjes naast elkaar gelegd. Op deze manier paste er 3 slagen tot aan het oogje waar de draad werd afgebonden. Het staartdeel was hiermee klaar en kon uit de vice worden gehaald.

De eerste fish-spine (andere vorm metalen stangetje met een lengte van 10mm) kon door het oogje van de tail-shank worden gehaald waarna de fish-spine in de vice werd geplaatst met het oogje zo ver mogelijk buiten de vice. De oranje binddraad werd opnieuw opgezet en de chenille ingebonden. Bij het wikkelen van de chenille om de fish-spine werden de fibers weer bij iedere slag goed naar achteren gehouden, en de slagen netjes naast elkaar gelegd. Hier was plaats voor 5-7 slagen chenille tot aan het oogje waar de draad werd afgebonden. De 2 segmenten konden nu uit de vice gehaald worden.
Bovenstaande werd nog 3 keer herhaald alleen werd er nu telkens een nieuwe fish-spine in de vorige fish-spine gehaakt.
Nu bestond de game changer dus al uit 5 segmenten.

Als laatste werd de haak (Partridge attitude extra #4) in de vice geplaatst, de binddraad opgezet en zwarte fire-wire draad (stug en erg sterk) werd dubbel ingebonden. De lus in de richting van de vice wijzend en dus beide uiteinden richting haakoog welke daar werden afgeknipt. De naar achter wijzende lus ging door het oogje van de voorste fish-spine en werd terug geslagen en op de haaksteel goed vastgezet en afgeknipt. Ook hier werd de chenille ingebonden en om de hele haaksteel tot aan het haakoog gewikkeld waar de draad werd afgebonden. Aan de binnenzijde werd een 6mm fish mask van lijm voorzien en vanaf het haakoog over de chenille geschoven als kopje. Nadat de 3d ogen erop waren geplakt was de game changer klaar.

Het was een SUPER bindavond met een zeer aparte / bewegelijke streamer.
Mooi om nog een keer in het najaar dunnetjes over te doen, maar dan met andere materialen en technieken. Dank je wel Ton!