KVVC Werpinstructie najaar 2019.

Afgelopen jaren werden alle werplessen gegeven door Richard Verbeek (EFFA master instructor) in Tilburg op het veld, of in Drunen voor de waterworpen. Indien er een les niet door kon gaan verzorgde we die zelf in Best in het park. Daar hadden we veel bekijks en nog meer hondenpoep op het gras, dus verre van ideeaal. Dit jaar hebben we het anders gedaan. Onze eigen VNV werpinstucteurs Bert en Ron zijn de lessen gaan verzorgen met als nieuw locatie voetbalvereniging Wilhelmina Boys te Best waar we te gast zijn op de trainingsvelden op de zaterdag ochtenden.

We hebben een aantal nieuwe leden wat het verzorgen van de lessen extra belangrijk maakt. Het aantal aanwezige werpers liep uit een van 4 tot 7 op de 4 ochtenden.

Op de les werd ook aandacht besteed aan het materiaal: hengel, reel, vliegenlijn, leader en tippet, dus de complete opbouw van de hengel. Daarna werden de eerste worpen uitgevoerd en een ieder kreeg de nodige aandacht. Even na 11:00u een momentje rust, “koffie”. De ochtenden verlopen soepeltjes en duurde tot ongeveer 12:00u waarna de werpbaan gezamenlijk werd opgeruimd. In het voorjaar 2020 worden de eerste 2 lessen verzorgd in Best, door Ron, en de andere 2 door Richard. Voetbalvereninging Wihelmina Boys, bedankt voor het aanbieden van deze geweldige locatie!