Snoeken op de Dommel.

Het is iedere keer weer de vraag waar te gaan snoeken met de club? In de polder, weteringen of dichter bij huis? Enkele jaren geleden waren we ook in Eindhoven op de Dommel wezen snoeken, toen niet veel gevangen maar het was er schitterend omdat ze de Dommel daar hebben laten meanderen. Enige tijd geleden is door Waterschap de Dommel de doorstoom vergroot, er gaan nu dus meer kubieke meters water door de Dommel.

Ook zijn er palen in geslagen waardoor er keerstromen ontstaan en er daar een nog hogere stroomsnelheid is. Dit zou de visstand ook ten goede komen. Dit was dus een mooie gelegenheid om dat te gaan testen. Meer witvis, resulteert vaak ook in meer snoek! De verzamelplaats was stroomafwaarts van de Antoon Coolenlaan. 6 Personen hadden zich opgeven, maar i.v.m. het slechte weer dat voorspeld was, waren we met vijven. De weersvoorspelling was inderdaad juist, het heeft de hele ochtend geregend, niet hard, maar regenkleding was zeker nodig. De Dommel is daar bij de Genneper Parken inderdaad schitterend, veel meanders, mooie bruggen, veel wandellaars en joggers, een sluis waarachter het diep is en hard stroomt, en niet te vergeten de Genneper Watermolen. Alleen de snoeken lieten het afweten. Harrie was de enige die er 1 zag, sterker nog, de snoek sprong achter zijn streamer aan op het moment dat hij deze uit het water haalde om opnieuw in te werpen. Helaas miste de snoek de streamer. Er werden veel verschillende soorten streamer geprobeerd,maar het mocht die dag helaas niet baten.

Om 12 uur stopte we zoals gepland met vissen.
Helaas, volgende keer beter. Als er iemand nog een water weet met een goed snoek bestand laat het ons dan even weten, dan gaan we daar een volgende keer met de KVVC heen!