Clubmiddag met BBQ

Op zondag 8 september was de jaarlijkse clubmiddag met BBQ. Dit was weer de eerste clubactiviteit van het najaarsprogramma, en een goede gelegenheid om de vakantie verhalen en natuurlijk de bijbehorende vistrips met elkaar te delen onder het genot van een drankje. Naast de goede opkomst van de leden waren er ook een aantal introduc├ęs. Ook het weer liet zich van de goede kant zien, weinig wind en een lekker zonnetje. Als activiteit was er een wedstrijdje georganiseerd voor het werpen met de vliegenhengel. Om het eerlijk te houden diende iedereen uiteraard met dezelfde hengel te werpen. Na een proefworp kreeg iedereen 2 kansen om een goede score neer te zetten waarbij de beste worp telde.

De eerste 3 onderdelen waren op het gebied van afstandwerpen: forehand, backhand en het oppakken van de lijn op 14 meter en direct, dus zonder valse worpen, afwerpen. Daarna waren precisieworpen aan de beurt. Er werd geworpen op ringen op een afstand van 12 meter. Het waren 4 ringen in elkaar met steeds een kleinere diameter, welke uiteraard steeds meer punten opleverde. Ook hier ging het om forehand en backhand worpen. De laatste precisieworp was wel de moeilijkste. Er lagen stokjes op 8 meter en op 14 meter afstand. Je diende de lijn op te pakken op 8 meter, in de lucht te verlengen, en zodicht mogelijk bij het stokje op 14 meter te werpen. De afstand tot de 14 meter werd gemeten. Vanaf die positie werd de lijn opnieuw opgepakt, in de lucht verkort, en zo dicht mogelijk bij de 8 meter geworpen. Daar werd de afstand tot de 8 meter gemeten. Het verlengen van de lijn in de lucht is eenvoudig omdat iedereen dat voortdurend doet, maar het verkorten was een heel ander verhaal. Sommige kwamen er niet uit wat leidde tot komische taferelen en lieten daardoor punten liggen. Als laatste werd er afstand geworpen men een AFTMA #5 hengel met een lengte van 1,2 meter. Hiermee had je dus werkelijk geen gevoel, maar was de verste worp toch 19,5 meter.

Om 16:30u was de BBQ al aan gemaakt, waardoor deze rond 17:00u goed op temperatuur was het vlees erop kon. Er was heerlijke taziki, satesaus, versfruit- en groente salades gemaakt. Als vlees waren er oa. hambugers, spek, filet lapjes en zelfgemaakte sateetjes. Het bakken van het vlees werd door verschillende personen gedaan, waardoor iedereen ook rustig kon eten en met de rest kletsen. Het was een geslaagde middag met bijzondere dank aan Jan en Anneke voor de gastvrijheid.