Clubavond handige tooltjes.

Op deze clubavond wilden we een keer stil staan bij de handige hulpgereedschappen / tooltjes die we bij het binden en vissen zoal gebruiken. Keer op keer zagen we dat wij als vliegvissers erg creatief zijn, en veel handige hulpmiddelen voor het uitvoeren van onze hobby bedenken. Daar komt nog bij dat je ook bij een club aangesloten bent om informatie met elkaar te delen! Vandaar deze thema-avond handige tooltjes. In de nieuwsbrief, en uitnodiging voor deze avond hadden we aan eenieder om ideeën en uiteraard foto’s gevraagd. Alle tooltjes werden opgenomen in een PowerPoint presentatie en verdeeld in de categorieën: vliegvislijn, rond de auto, veiligheid, vliegvissen, binden, waadpak en camera. De avond was erg interactief omdat iedereen uiteraard zelf diende uit te leggen hoe het eigen tooltje werkt, en hoe en waarvoor te gebruiken.

Voorbeelden waren:

  • Een hulpgereedschap waarop je je reel kon monteren en aan de andere zijde een vaste spoel. De vliegenlijn werd van de reel naar de spoel over gespoeld en onderweg gereinigd. Bij het terug spoelen kom de lijn direct ingevet worden. (Ron)
  • Steunen welke je in de auto kan monteren zodat je 1 of meerde opgetuigde hengels veilig in de auto kan vervoeren. (Bert & Jeroen)
  • Gebruik tippet connector, knot cover en lanyard. (Feitse)
  • Vliegvislijn heuphouder. (Frans Schutte en Ad.)

  • Een hulpgereedschap voor het zelf kunnen maken van brushes voor snoekstreamers. Dit was erg inventief opgebouwd met een hefmechanisme, een opwind deel (gemaakt van een spinner welke kinderen als speelgoed gebruiken.) en een mechanisme zodat de kracht niet te groot kan worden en de brush breekt. Helaas was er geen tijd een complete brush te maken. (Jeroen)
  • Bindwas in een lippenstift houder. (Co)
  • Etc.

Er was op deze clubavond ook gezorgd voor hapjes zoals blokjes kaas en stukjes worst. Het was een erg speciale, interessante clubavond, en ik denk dat er heel wat ideeën welke we gezien hebben ook overgenomen gaan worden door andere aanwezige.