Werpen VNV & KVVC,

Dit najaar zag de agenda voor het werpen er anders uit. I.p.v. alleen de lessen van Richard organiseerde de VNV namelijk op 20 oktober een werpdag waarbij alle vliegvisverenigingen uit Zuid-Nederland, en dus ook de KVVC leden waren uitgenodigd. Dit vond plaats in Veldhoven bij het Witven. In totaal waren er 28 deelnemers aanwezig. De instructies werd gegeven door 3 EFFA- (oa. Richard), en 4 VNV-instructeurs waaronder ook Bert en Ron van de KVVC. Iedere deelnemers had zich kunnen inschrijven voor 4 workshops waarbij er gekozen kon worden uit: basis worp, dubbelstrippen, rolworpen, backhand  en vlak werpen, werpen met zware streamers, precisie werpen en als laatste truc worpen. Na het welkomstwoord van Piet van de Sar begon de eerste workshop om 10:00 uur. Het weer was super en alle deelnemers kregen les van verschillende instructeurs.

Van 12:30u tot 13:00u was er een pauze waarbij een goed verzorgde lunch, welke door het Witven verzorgd was, genuttigd kon worden. In de middag waren de laatste 2 workshops. De VNV-werpdag eindigde om 16:00u, was goed georganiseerd en erg leerzaam. Tijdens de workshops zat je ook bij deelnemers van andere verenigingen, wat zeker bijdroeg aan de gezelligheid, iedereen heeft tenslotte dezelfde hobby! De verwachting is dat de VNV in de toekomst vaker werpdagen zal organiseren, als KVVC zullen we daarbij zeker weer van de party zijn.

Je werptechniek kun je alleen verbeteren door er frequent, en onder deskundige begeleiding mee bezig te zijn. Daarom hadden we op 3 november, en 1 december nog lessen gepland bij Richard in Tilburg.

Er waren op deze data, naast de vaste aanwezigen, ook een paar geïnteresseerde aanwezig die wel een keer wilde ervaren hoe het is om te werpen met een vliegenhengel. Voor hen was dit een geheel nieuwe ervaring. Ook zij waren enthousiast, sterker nog, de eerste vliegenhengels zijn al gekocht.
Ook in het voorjaar 2019 zijn er al weer 3 werplessen gepland, hopelijk kunnen we dan ook nog een keer naar het water voor het oefenen van de waterworpen zoals de rolworp.
Richard, bedankt voor je lessen.