Werpinstructies najaar.

In het najaar zijn er op zaterdagochtenden weer een viertal werp instructie gegeven door Richard Verbeek (EFFA master instructor). De ochtenden waren redelijk goed bezocht, waarbij eveneens niet leden acte de precense gaven (mooi om ook die les te geven, en wie weet in de toekomst als nieuwe leden te verwelkomen).

De focus lag o.a. het verbeteren van de werptechniek en het presenteren. Onder andere de reach cast, boog worp en eveneens de precisieworpen zijn uitvoerig aan bod gekomen. Het afstand werpen blijft daarnaast een uitdaging om dit zowel met de forehand als de backhand goed uit te voeren. Vooral de backhand afstandsworp is niet eenvoudig. Het in een vlak houden, de juiste techniek en bewegingen zijn daarbij lastig. Het kan een cruciale worp zijn om bij een stevige wind van rechts (als je rechtshandig bent) veilig te kunnen werpen.

De laatste werpinstructie begin december was eveneens uitdagend daar de temperatuur daalde aan het eind van de ochtend. IJsvorming op de lijn en in de ogen maakte het werpen onmogelijk. We zijn daardoor eerder gestopt en ons gaan opwarmen in de kantine van de naastgelegen tennisclub. Ook volgend jaar hebben we een zelfde programma, met hopelijk een paar mooie ochtenden om de waterworpen onder de loep te kunnen nemen.