Vissen op de Kyll in Fliessem.

Op zaterdag 8 juni zijn we met de KVVC wezen vissen in Fliessem op de Kyll.
Een aantal leden waren er al op de vrijdag heen gegaan, om op verschillende plaatsen aan de Kyll een extra dag te gaan vissen. De rest vertrok vanaf de carpoolplaats op zaterdag al om 6:45u om op tijd aanwezig te kunnen zijn voor het ophalen van de vergunningen. We waren in totaal met 13 personen, als bestuur vonden we dat dit tevens het maximale aantal was voor deze visactiviteit. Het is een prachtige “strecke” met een lengte van in totaal 5 km met diepe poolen maar ook ondiepe stroomversnellingen.
Het was heerlijk zonnig weer, dus een jasje was niet nodig. In de ochtend werd er wel wat gevangen, maar niet de aantallen die we gehoopt hadden. Maar het heet tenslotte ook vissen en niet vangen.

Om 13:00u hadden we afgesproken om gezellig samen te lunchen. Daarna werd er weer verder gevist.

We zijn in het verleden tijdens het vissen al vaak andere dieren dan alleen vissen tegen gekomen. Enkele jaren geleden zag er iemand een jong hertje liggen in het gras, maar dit keer was het een indrukwekkende slang met een lengte van ongeveer een meter! Eerst keek hij met opgeheven kop naar de vliegvisser, om vervolgens weg te zwemmen. Bij het zien van de meeste soorten vissen weten we wel wat het is, maar in slangen zijn we minder thuis, het “merk” kan ik dus niet geven.

Ook in de middag werden er wel wat forelletjes gevangen. Als avondeten hadden we pizza’s besteld, die op locatie werden bezorgd, dat was super en lekker! Het voordeel was dat de waadpakken gewoon aan konden blijven, en we niet ergens heen diende te rijden, wat anders veel tijd kost. In de avond viste de meeste nog door tot 20:30u, en in die tijd werden de meeste, en grootste forellen gevangen.

De vangsten varieerde uiteindelijk van 0 to 10 stuks per persoon en bestond voornamelijk uit forellen, maar ook kopvoorn, serpeling en 1 vlagzalm werden gevangen. Het was dus weer een heerlijke visdag aan de Kyll.