Vissen op de Kyll

Om iets over 7:00 uur vertrokken we vanaf de carpoolplaats naar de Kyll, iets later dan gepland omdat er op het laatste moment nog een afmelding kwam i.v.m. corona. Door privé omstandigheden kwamen we met 5 personen even na negen uur in aan in Gerolstein. We hadden in september al twee strecke gereserveerd, maar omdat we nu maar met vijven waren besloten we alleen te gaan vissen op de Strecke Gerolstein zodat Dhr. Uel alsnog de andere strecke kon verhuren. Dat bleek geen probleem te zijn voor dit laatste weekend van het seizoen.

Het was bij aankomst enigszins aan de frisse kant, 13 graden, en aan het oppervlak was geen activiteit van vissen te zien. Ondanks dat werden er in de ochtend enkele forellen en vlagzalmpjes gevangen, voornamelijk met de droge vlieg.


Om 13:00u kwamen we samen bij de speeltuin, voor de verzorgde lunch. Inmiddels was de zon ook wat gaan schijnen. Daarna verdeelde we ons weer over de strecke. Het blijft ook in de middag moeilijk om vis te vangen. Er zijn nauwelijks stijgende vissen.

Sommige proberen het met de nimph, maar het blijft moeilijk om een aanbeet te zien / voelen, waardoor er vermoedelijk veel aanbeten niet zijn opgemerkt. Een schitterende vlagzalm werd nog gehaakt, maar deze schoot helaas net voor het net los. De aantallen gevangen vissen liggen tussen de 0 en 5 vissen per persoon, wat aanzienlijk minder was dan voorgaande keren. De meeste forellen werden op de bekende plaatsen gevangen, en waren mooi van formaat. Bij Tino’s Grill & Burger Gerolstein gingen we tegen zes uur nog wat eten. En onder het genot van een drankje werd er nog gezellig na gekletst, waarna we naar huis vertrokken.