KVVC Vissen op roofblei.

Op 19 september waren de streamers en de natte vliegen al gebonden, en nu was het vissen op de roofblei aan de beurt. Dit is een taaie visserij, veel werpen en vaak weinig vangen. Maar als je er 1 van formaat weet te haken, dan is het feest. De snelheid en kracht van de roofblei zijn ongekend. Je maakt het meeste kans in de vroege ochtend, en tegen het vallen van de avond. Vandaar dat we al om 6:45 hadden afgesproken op de carpoolplaats in Best. We waren daardoor terwijl het nog schemerig was al aan de Waal. De voorspellingen qua weer zijn dynamisch, meerdere evenementen zijn daarom ook afgelast. Tegen 11:00u is de voorspelling dat de wind echt aantrekt! Na de waadpakken aangetrokken te hebben liepen we naar de uitstroom van een plas in de Waal. Daar aangekomen begon het al te regenen (zoals voorspeld) en dat hield ook een hele tijd aan.

Het was er moeilijk werpen, zelf stond je laag aan het water met achter je de hoge kanten met daarop de nodige begroeiing. De roofblei liet zich hier niet zien waardoor we na enige tijd stroomopwaarts verkaste. Er werd gevist in de kribvakken en natuurlijk ook op de kribhoofden daar waar de stroming het sterkst is. Omdat er met drijvende lijnen werd gevist en de streamers niet, of weinig verzwaard zijn, waren de volgers goed te zien.

Uiteindelijk werden er een aantal mooie windes, en jawel, een roofblei(tje) gevangen. Zoals verwacht waren er ook die geen vis wisten te vangen. Rond 11 uur stopte we met vissen zoals gepland. Op dat moment kwamen we nog een aantal andere vliegvissers tegen die aangaven dat het water eigenlijk te troebel was voor het vissen op roofblei en dat er de laatste dagen goed gevangen was op de Maas. 1 Ding is zeker, de roofblei is een geweldige targetvis, waarop we zeker nog vaker met de club gaan vissen, en dan misschien wel op de Maas.