Minibeurs

4 November, opendag DRB en KVVC “Minibeurs”.

Om 10:00u waren het bestuur en een aantal leden al bij de DRB om Jan te helpen, en het parkeren in goede banen te leiden. De eerste bezoekers waren er al vroeg terwijl de DRB opendag eigenlijk pas om 11:00u begon.

De reden voor het organiseren van deze Mini beurs was dat er in het zuiden van ons land nagenoeg geen gespecialiseerde vliegviswinkels meer aanwezig zijn. Het kopen van vliegvis benodigdheden wordt daarmee steeds moeilijker. Met name het in de hand kunnen houden, en zelf de kwaliteit ervaren van materiaal is eigenlijk niet meer mogelijk. Dat geldt ook voor het uitproberen van oa. hengels, reels en vliegenlijnen. Om deze reden hadden we als bestuur van de KVVC de webshop A&M fishing tackle en Flyfishing Dutchman uitgenodigd om op 4 november een productmiddag te verzorgen. Behalve de eigen leden hadden we nog 11 andere vliegvisverenigingen uitgenodigd, en met name natuurlijk alle verenigingen uit Brabant en Limburg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABehalve de webshops waren Rob Dings en Eric Heheman aanwezig als binders. Zij hadden plaats genomen op een verhoging welke Jan speciaal voor die dag had gemaakt, waardoor iedereen goed zicht had op de vliegen en streamers die werden gebonden. Als KVVC hadden we natuurlijk ook een plekje in de hal waar we  op een scherm een presentatie lieten zien en folders konden uitdelen om onze club te promoten.

Buiten was er over de kweekvijver een brug gelegd waar Hans Bock werples gaf. Het voordeel van deze brug was dat er nu voldoende ruimte aan de voor- en achterkant aanwezig was voor het werpen. Ook heeft er een jongen onder begeleiding, en met een speciaal door Eric gebonden vlieg, zijn eerste forel  gevangen. Dat was natuurlijk geweldig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aan de inwendige mens was ook gedacht, je kon er soep, broodjes bal en heerlijke zelfgebakken wafels kopen. De opkomst was  goed en de webshops hebben veel advies gegeven en materiaal verkocht. We hebben alleen positieve reacties over het organiseren van de dag gehoord, en de webshops gaven al aan bij een volgende editie weer van de partij te willen zijn. Bij deze willen we iedereen bedanken die deze geslaagde dag mee mogelijk heeft gemaakt, en we doen dit zeker in de toekomst vaker!