Werpen

Werplessen voorjaar 2017.

Ook dit voorjaar zijn er weer 4 werplessen geweest verzorgd door EFFA master instructeur Richard Verbeek. 2 Vonden er plaats op het oefenveld in Tilburg, de andere 2 op de recreatieplas in Drunen.
Op het veld werd er zowel individueel les gegevens, als ook aan de hele groep. Er werd geoefend op afstandwerpen (nodig bij het vissen op fint), precisiewerpen (het aanwerpen van stijgende forellen op de Kyll). Ook had Richard een keer een opstelling gemaakt van 3 ringen welke rechtop hingen aan palen, waarbij de voorste de grootste was en de tweede en derde steeds kleiner werden. Deze ringen stonden achter elkaar op een afstand van 1,5 meter. Het was hierbij de bedoeling de lijn met pluisje vanaf de voorzijde door alle 3 de ringen te werpen. Dat viel dus niet mee, maar een aantal leden kreeg dit toch voor elkaar!

Ook de waterworpen waren weer zeer leerzaam, de rolworp komt bijvoorbeeld goed van pas als je geen ruimte achter je hebt bij het werpen. Indien de worp wat verder dient te zijn kun je over gaan op de switch cast met als moeilijkheid dat de vlieg even precies naast je in het water dient te vallen, daar een ankerpunt vormt, waarna direct de voorwaartse worp met strip wordt ingezet.
Omdat de meeste van ons deze waterworpen nog niet volledig beheersen gaan we ze, bij goed weer, ook in het najaar weer oefenen samen met Richard. Ook staat er een clinic dubbelhandig werpen gepland voor komend najaar. Hierbij wordt gezorgd voor instructeurs en het benodigde materiaal. De bedoeling is je de kans te geven te ervaren hoe het is om te werpen met een dubbelhandige vliegenhengel. Ook op het gebied van werpen staat er dus nog veel te gebeuren.