Werplessen najaar 2022

Er waren ook dit najaar weer vier werp clinics op zaterdagochtenden. We waren daarbij te gast bij voetbal vereniging Wilhelmina Boys in Best. Iedereen heeft zich vooraf kunnen opgeven, en de aanmelding variëren van 13 tot 15 personen per ochtend. I.v.m. het grote aantal leden werd er over de hele breedte van het voetbalveld een werpbaan uitgezet. De lijnen lagen daarbij op 15, 20 en 23 meter. Er waren een aantal nieuwe leden aanwezig, waardoor er eerst aandacht werd besteed aan de lijnopbouw en een korte introductie, waarna het werpen van start kon gaan.


Individueel keken de instructeurs naar oa. de hengelgrepen, lichaamshouding, stop momenten, werpvlak etc. De tijd vloog voorbij en voor dat we het wisten was het middag en zat de eerste les er alweer op.
Ook op de 2e werples was de opkomst met 11 personen weer goed. Bij een frisse oostelijke wind worden de vliegvishengels opgetuigd. Na een kleine 30 minuten inwerpen wordt de focus gelegd op het dubbel strippen voor de gevorderde werpers. Hiervoor werden markeringen neergelegd op het gras welke de werphoeken aangaven. Op deze manier kon er uitgelegd en geoefend worden wat op welk moment tijdens de worp precies te doen, en dat valt niet mee. Daarna werd dit ook als overhead cast geoefend. Dit dubbel strippen is vermoedelijk wel het moeilijkste deel van het werpen met de vliegenhengel! Uiteraard werd er halverwege de ochtenden even pauze genomen om samen koffie te drinken en ervaringen uit te wisselen.Op de 3e ochtend was de groep door diverse soorten afmelding veel kleiner. Ook Ron kon niet aanwezig zijn i.v.m. zweepslag, hierdoor stond Bert er alleen voor als instructeur. Maar dat mocht de pret niet drukken, en de aanwezige konden volop oefenen.

Op 12 december is het werpveld uitgebreid met een lijn op 27 meter als target voor de vergevorderde werpers, want dat is echt ver. Ook deze ochtend is het weer fris. Iedereen krijgt volop persoonlijke aandacht en tips.  Er werd getest met een nieuwe video app. Daarmee kunnen opnamen worden gemaakt en achteraf werphoeken worden ingetekend, zodat werpfouten ook echt visueel gemaakt kunnen worden. Het is veel gemakkelijk te laten zien wat iemand fout doet, dan het te moeten vertellen. Hiermee werd het najaarsseizoen afgesloten.
De data voor de werplessen in het voorjaar 2023 zijn alweer gepland en staan net als de andere activiteiten op de KVVC website.